• FELIX MÁ ZA SEBOU 1. TÝŽDEŇ - A ÚSPEŠNÝ

          • Prinášame Vám stručný prehľad toho, čo zažili Špióni počas uplynulých dní.

            Tento týždeň sme sa zoznamovali nielen s novými priestormi, ale aj medzi sebou navzájom. Zvykali sme si na režim dňa a oboznamovali sme sa s tým, ako to v škole funguje.

            Vytváranie príjemnej klímy a bezpečného prostredia je zásadné pre budúci rozvoj intelektu a osobnosti. Postupne si preto tvoríme pravidlá, ktoré sa učíme dodržiavať.

            Pustili sme sa aj do objavovania jednotlivých predmetov. Tento týždeň sme spoznávali písmeno a hlásku O prostredníctvom rôznych výtvarných, dramatických, pohybových a grafomotorických aktivít. Taktiež sme prenikli do sveta čísel a vstúpili do Hejného matematiky. Precvičovali sme orientáciu v priestore, na ploche a trénovovali sme si krátkodobú pamäť.

            Poobedný čas sme využili na vzájomné spoznávanie seba, okolia a taktiež na bádateľskú činnosť. Daždivé počasie zanechalo mláky na školskom ihrisku, ktoré sme sa rozhodli preskúmať. Obkresľovali sme ich po obvode a nasledujúci slnečný deň sme využili na zistenie toho, čo sa s nimi stalo. Svoje zistenie sme si utvrdili krátkou animovanou ukážkou kolobehu vody v prírode.

            Zaspomínali sme si aj na zážitky nášho leta, ktoré sme kreslili do našich triednych erbov. V ponuke bola aj manipulácia s prírodným materiálom, z ktorého sme stavali bludisko, zvieratá či plán našej chodby. Nezabúdali sme na pohyb na čerstvom vzduchu s využitím rôzneho náčinia, spoločné čítanie rozprávok i encyklopédií.

             

          • VÍTAME FELIXA NA LIPTOVE !

          • Konečne aj k nám, na Liptov, dorazila súkromná základná škola Felix, ktorá umožňuje Vašim deťom získať dostatočné všeobecné vedomosti a zručnosti vo všetkých predmetoch.

            Špeciálne sa pri vzdelávacom procese zameriava na prírodovedné predmety. Cieľom učiteľov školy je ukázať žiakom procesy vedeckého bádania a využívania jeho benefitov k prospechu celej spoločnosti, ktorá vďaka nim napreduje obrovským tempom. Toto tempo a množstvo nových informácií už neumožňuje jednotlivcovi získať odborné znalosti v celej šírke. Preto chce škola žiakom predstaviť metódy, ktorými sa k týmto znalostiam môžu prepracovať ak prejavia záujem hlbšie skúmať niektorú z konkrétnych oblastí.

            Zároveň im škola umožňuje získať prepojenia medzi jednotlivými oblasťami, ktoré im umožnia vidieť získané informácie v širších súvislostiach a dajú im možnosti a schopnosti ku kritickému a objektívnemu zhodnoteniu získaných informácií.

        • Používateľské kontá
          • Používateľské kontá

          • Je možné, že niektoré časti stránky uvidíte len po prihlásení. Ak ste Vaše heslo zabudli, prosím použite odkaz “Neviem prihlasovacie meno alebo heslo” a zadajte Váš email. Ak ste heslo zo školy ešte nedostali, prosím počkajte, kým škola systém rozbehne.
        • Suplovanie
          • Suplovanie

          • Pozrite si suplovanie a iné každodenné zmeny v rozvrhu. Posledné suplovanie bolo vypublikované: 23. 4. 2024